Wyniki wyszukiwania dla kabaczek w kurkumie
Artykuły kabaczek w kurkumie
Wszystkie
Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przy...
W medycynie naturalnej kurkumę wykorzystywano od wieków. W ostatnim czasie naukowcom udało się potwierdzić wyjątkowe właściwości lecznicze tej przy...
Kurkuma to przyprawa, która nie cieszy się zbyt dużą popularnością w polskiej kuchni. A to wielka szkoda, ponieważ ma ona naprawdę wiele do zaofero...
Kabaczek albo inaczej cukinia to warzywo, na które sezon rozpoczyna się w lecie i trwa, aż do jesieni. Jest pyszne, niskokaloryczne oraz daje wiele...
Hasło cukinia marynowana brzmi dla ciebie co najmniej egzotycznie? Nie wiesz, jak się za nią zabrać i co przygotować? Jeśli uwielbiasz warzywa w za...
Połączenie miodu z kurkumą uznawane jest za alternatywę aptecznych antybiotyków. Kurkuma jest rośliną, której korzeń zawiera silne przeciwutleniacz...
Poranna filiżanka kawy pobudza, dodaje energii, a także świetnie pobudza metabolizm. Aby wzmocnić jej dobroczynne działanie, możesz dodać do niej p...
Wyobraź sobie puszystą i lekką żółtą piankę w połączeniu z energetyzującą kawą. To właśnie złote latte, którego nazwa i wygląd są niezwykle przycią...
Według opinii dietetyków picie filiżanki kawy w ciągu dnia ma korzystny wpływ na organizm. Oczywiście najzdrowsza będzie ta bez dodatku cukru, ze ś...
Kurkuma to jedna z tych przypraw, która powinna obowiązkowo gościć w naszej diecie. Ma działanie przeciwutleniające, przeciwzapalne, a także wzmacn...
Z cukinii najczęściej robimy placki lub zjadamy ją w całości, wypełnioną aromatycznym farszem. Warto jedna pamiętać, że możemy również przygotować...
Anna Kalata to polska przedsiębiorczyni, związana przed laty z polityką. Pełniła funkcję ministra pracy i polityki społecznej. Kilka lat temu przes...
Wiele osób, które przechodzi na dietę ma problem z najadaniem się podczas posiłków. Warto wówczas zadbać o to, by były one objętościowe, dzięki cze...
Dodatek warzyw do słodkich wypieków może wydawać się zaskakujący, ale to naprawdę dobry pomysł. Desery nie tylko stają się zdrowsze i bardziej diet...
Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składn...
Leczo to dobrze znane danie, które często gości na polskich stołach – w szczególności w sezonie letnim. Jest lekkie, smaczne i łatwe do przygotowan...
Polacy pokochali przyrządzanie przetworów. Nie tylko jest to relaksujące i tanie zajęcie, ale też przynosi pyszne i bardzo zdrowe rezultaty. Dowied...
Odkryj, jak przygotować wodę owsiano-lnianą, która sprzyja odchudzaniu, wzmacnia odporność, odmładza oraz dba o zdrowie serca i mózgu. Potrzeba zal...
Fasolka adzuki, zwana również czerwoną soją, to roślina strączkowa, z której można wyczarować wiele smacznych potraw. Okazuje się, że poza walorami...
Choć w sierpniu jest jeszcze lato, to na straganach już można znaleźć smaki jesieni. Co najlepiej wtedy kupować?
Cukinia to zdrowe i dietetyczne warzywo, które świetnie sprawdzi się w twoich codziennych posiłkach. Będzie pysznym dodatkiem do dań z makaronem, d...
Dynia jest królową jesieni, rządzi niepodzielnie, chętna do zmiksowania w kremowej zupie, gdzie lubi towarzystwo pomidorów, ostrej papryki albo, dl...