Wyniki wyszukiwania dla pleśniak babci
Artykuły pleśniak babci
Wszystkie
Jedni ją kochają, drudzy nie potrafią zrozumieć, jak można ją jeść. Zupa ogórkowa, klasyka polskiej kuchni, która idealnie sprawdzi się na obiad. N...
W Dzień Babci i Dziadka podarować można też wyjątkowy obiad z restauracji do dostawą! 21 i 22 stycznia to najlepsze powody do wyjątkowego prezentu...
Weź kilka pomidorków, bazylię i jabłka, żeby wyczarować pyszny i zdrowy koktajl. Napój posiada jeszcze kilka sekretnych składników, ale te z pewnoś...
Rosół to jedna z najpopularniejszych zup na polskich stołach. Danie to nie tylko przywodzi na myśl najwspanialsze wspomnienia z dzieciństwa, ale ró...
Przez wiele lat poświęcają całą uwagę dzieciom, a potem wnukom. 21 i 22 stycznia obchodzą swoje święta, więc to najlepszy czas, aby podziękować im...
Legumina to przysmak, który przywołuje ciepłe wspomnienia z dzieciństwa. Niegdyś często gościła na polskich stołach, dzisiaj natomiast zastąpiono j...
Lato to czas przygotowywania przetworów. Każda wytrawna gospodyni z pewnością zadba, aby w jej spiżarni znalazła się domowa kapusta kiszona. Nie ty...
Na przeziębienie, zdrowe serce, dolegliwości żołądkowe, babcine nalewki to niezawodny sposób na niejedną dolegliwość. Odpowiednia kompozycja ziół i...
Flaki to potrawa rodem z zamierzchłych czasów, ale do dziś wzbudza wiele kontrowersji. Dla jednych są prawdziwym przysmakiem, podczas gdy inni post...
Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające...
Czy istnieje coś lepszego od domowego rosołu – najlepiej zrobionego przez babcię? Oczywiście, rosół z domowym makaronem! Nic nie jest w stanie prze...
Zasmażka to babciny sposób na uratowanie wielu dań, można dodać ją do zupy, sosu, czy mięsnej potrawki. Dla wytrawnej gospodyni przygotowanie tej b...
Zbyt duża ilość tłuszczu w sosie może skutecznie zniechęcić do jedzenia. Na szczęście są proste sposoby na jego usunięcie. Jeden z nich przedstawił...
Są takie dania, które po prostu muszą pojawić się na wigilijnym stole, np. barszcz czy ryba. A co z gołąbkami? W niektórych domach to potrawa, któr...
Pysznie smakują na kanapkach, są rewelacyjnym dodatkiem naleśników i domowych ciast. Powidła śliwkowe można również dodać do pieczonych mięs lub za...
Nie każdy wie, jakie właściwości ma pokrzywa i że jest jadalną rośliną. Syrop, który przygotujesz z pokrzywy, zapewni ci lepszą odporność i piękny...
Wielu Polaków na Wielkanoc przygotowuje buraczki. Są świetnym dodatkiem do obiadu lub kolacji. Przekonaj się, jak zrobić domową ćwikłę z chrzanem i...
Czy są tutaj osoby, które nie lubią majonezu? Ten dodatek do potraw kochają chyba wszyscy. W sklepach znajdziemy bardzo szeroki wybór tego typu pro...
Masa makowa to składnik rozmaitych ciast, zwłaszcza tych serwowanych na święta. To w głównej mierze od niej zależy, jak będzie smakował wypiek, dla...
Starte ziemniaki są podstawą do przygotowania placków ziemniaczanych. Można je zjadać z cukrem, kwaśną śmietaną, żurawiną czy gulaszem, dopasowując...
Przypalone mleko to powszechny problem, jednak wcale nie musimy od razu spisywać go na straty. Istnieją domowe sposoby, dzięki którym można je urat...
Groch z kapustą czy kapusta z grochem? Niezależnie od tego, jak nazywa się tę potrawę, jest ona obowiązkowym elementem wigilii w wielu polskich dom...