Wyniki wyszukiwania dla salatka z kurczakiem i orzechami wloskimi i czerwona fasola
Artykuły salatka z kurczakiem i orzechami wloskimi i czerwona fasola
Wszystkie
Sezon na gruszki trwa, warto wykorzystać je nie tylko do dań na słodko. Idealnie sprawdzą się również do wytrawnych przekąsek. Grzanki z gruszką, s...
Dzisiaj proponujemy ci przepis na wytrawne grzanki, które świetnie sprawdzą się na kolację, ale też na śniadanie lub w formie przystawki dla gości....
Pyszna, chrupiąca sałatka będzie idealnym daniem na obiad lub kolację. Ciekawe przyprawy i zdrowa kalarepa ubogacają posiłek, czyniąc go jeszcze sm...
Gdy za oknem coraz częściej pojawiają się promienie słońca, od razu przychodzi ochota na bardziej wiosenne dania. Choć w marcu na nowalijki jeszcze...
Tym razem Ewa Wachowicz zaprosi widzów na potrawy z kapusty. Będzie nietypowy przepis na kapuśniak, kurczak zapiekany w kapuście, sałatka obiadowa...
Tą sałatką zaskoczysz wszystkich gości. Jej bazą jest makaron, ale dość nietypowy, bo ryżowy. Dodaj jeszcze kurczaka i warzywa, żeby stworzyć pyszn...
Dzisiaj wyjątkowo wiosenna propozycja! Soczysty kurczak w towarzystwie aromatycznych i barwnych pomidorków. Smaku i koloru potrawie dodaje wyrazist...
Dla większości z nas wszystko co ma łupinkę jest orzechem. Z naukowego punktu widzenia, nie jest to jednak prawdą.
Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką p...
Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00.
Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych
Czerwona fasola jest bogata w błonnik, proteiny i białko. Jest znakomitym zamiennikiem dla mięsa. Zatem, jeśli starasz się ograniczyć w diecie prod...
Twarda łupina skrywa same skarby: witaminy, mikroelementy, białko i cenne tłuszcze
Orzechom włoskim przypisuje się niebagatelny wpływ na intelekt. I słusznie! Co jeszcze warto o nich wiedzieć?
Miodownik to ciasto deserowe, wywodzące się z żydowskiej tradycji weselnej. W Polsce przepis ten nieco zmodyfikowany, często wykorzystywany jest na...
Niemal w każdej lodówce można znaleźć puszkę fasoli, która przez bardzo długi czas czeka na wykorzystanie. Co zrobić, aby się nie zmarnowała? Odpow...
Pyszne, o wyrazistym smaku oraz cennych właściwościach odżywczych, to właśnie orzechy włoskie. Zaleca się jedzenie ich w celu poprawy pamięci i kon...
Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale j...
Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką...
Rozgrzewające zupy to doskonały pomysł na jesienny obiad. Dziś przedstawimy ci przepis na zupę z fasolą i parmezanem w stylu włoskim. Znajdziesz w...
Twarda łupinka orzechów laskowych skrywa same skarby: moc witamin oraz składników odżywczych, które w bardzo pozytywny sposób wpływają na nasze zdr...
Orzechy to smaczna przekąska, ale też źródło cennych substancji odżywczych. Dowiedz się, kiedy warto sięgać po poszczególne rodzaje.