Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, sezonowe śniadanie
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1753
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1753
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Kaszę lekko podpraż na suchej patelni. Potem zalej wodą (trzykrotność wysokości kaszy) i pozostaw na małym ogniu bez przykrycia aż kasza wsiąknie całą wodę (ok. 10-12 minut). Co jakiś czas zamieszaj.
Umyj owoce, pokrój truskawki i wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ugotowaną kaszę.
Danie można zjeść od razu na ciepło albo później na zimno.