Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 4382
Dodano: 19.03.2008
Odsłon: 8627
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pomidory opłukać, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jajka umyć, wbić do miseczki, wlać mleko, posolić, popieprzyć i wymieszać. Przygotowane pomidory wrzucić na rozgrzane masło i chwilę smażyć. Gdy część soku wyparuje, wlać masę jajeczną, lekko zamieszać i smażyć chwilę, aż całkowicie się zetną. Doprawić solą, pieprzem i posypać natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 15 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Jajecznica z pomidorami ( i cebulką) to moja ulubiona jajecznica.W tym przepisie 4 pomidory na 4 jajka to o wiele za dużo tych pierwszych.Widać to po ilości płynu na talerzu-tego nie powinno być.Wystarczą 2 średnie pomidory obrane ze skórki i z wybranymi gniazdami nasiennymi,pokrojone w kostkę.0 Kto głosował? | Odpowiedz