Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie, szybki obiad lub ciepłą kolację
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej, można dodać odrobinę vegety. Cukinię kroimy w kostkę (w skórce), dorzucamy do zeszklonej cebulki. Pomidory parzymy, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Wszystko mieszamy i dusimy razem do momentu aż większość soku odparuje, ale warzywa będą jeszcze niezbyt rozgotowane,a cukinia lekko chrupiąca. Dodajemy pieprz i na podduszone warzywa wbijamy jajka tak, aby się nie rozlały żółtka. Całość smażymy ok. 5-7 minut, do czasu, gdy białko się zetnie, ale żółtka pozostaną płynne. Można dosolić, jeśli ktoś lubi. Pyszne z chlebem, którym, jeśli ktoś lubi, można zetrzeć z talerza przepyszny sos ;-) Smacznego życzę!