Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MOI DOMOWNICY LUBIĄ ZACZĄĆ DZIEŃ OD TAKIEJ JAJECZNICY.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
Wędzonkę, paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
Pomidory wcześniej sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i również kroimy.
Topimy tłuszcz na patelni, przesmażamy wędzonkę, dodajemy cebulę i smażymy razem, aż cebula się zeszkli, następnie dodajemy paprykę, a gdy zmięknie-pomidory.
Dusimy składniki razem przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem.
Wbijamy jajka i delikatnie mieszamy, tak żeby żółtka się nie rozpłynęły na patelni.
Gdy białka się dobrze zetną, rozkładamy porcje na talerze i posypujemy wszystko tartym serem.
Jeżeli używamy dymki, pod koniec posypujemy jajecznicę szczypiorkiem.
Smacznego:)