Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiam się co by tu zjeść dobrego na śniadanie. Szybkie rozpoznanie w lodówce i już mam pomysł na szybkie i megasmaczne jedzonko :) Trochę zmodyfikowana, ale niemniej pyszna sałatka Caprese.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1608
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1040
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1608
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1040
Składniki
Do miski przecisnąć przez praskę ząbek czosnku, dodać ocet, olej i musztardę. Dokładnie wymieszać i dodać do smaku odrobinę pieprzu i soli.
Mozzarellę, pomidorki oraz oliwki przekroić na połówki i wrzucić do miski z sosem. Całość przemieszać, tak aby składniki pokryły się dokładnie sosem.
Kajzerki przeciąć i podgrzać w tosterze. Na ciepłych bułeczkach ułożyć sałatkę i po wierzchu posypać bazylią.