Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na syte śniadanie? Proszę bardzo.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30919
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3639
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4457
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1139
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30919
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3639
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4457
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1139
Składniki
Wbijamy 6 jajek do miski, dodajemy pieprz, sól, zioła prowansalskie i paprykę słodką. Wszystko mieszamy
wycinamy środki chleba
kroimy ser w paski (wystarczy 4-5 plasterków)
Na patelni rozgrzewamy oliwę, 'ramkę' chleba moczymy dokładnie w jajku kładziemy na patelnie gdy już olej nabierze temperatury.
Do środka naszych tostów wkładamy ser i posypujemy papryką słodką
dokładamy szynkę i przykrywamy na 2 min aby ser się ładnie rozpuścił. Smażymy na najmniejszym ogniu
Środek chleba maczamy w jajku i dopasowujemy je do tostów i przekręcamy na drugą stronę
Tosty proponuję podać z pokrojonymi pomidorkami Smacznego! :)