Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na syte śniadanie? Proszę bardzo.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 74
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2492
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 558
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 887
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 74
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2492
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 558
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 887
Składniki
Wbijamy 6 jajek do miski, dodajemy pieprz, sól, zioła prowansalskie i paprykę słodką. Wszystko mieszamy
wycinamy środki chleba
kroimy ser w paski (wystarczy 4-5 plasterków)
Na patelni rozgrzewamy oliwę, 'ramkę' chleba moczymy dokładnie w jajku kładziemy na patelnie gdy już olej nabierze temperatury.
Do środka naszych tostów wkładamy ser i posypujemy papryką słodką
dokładamy szynkę i przykrywamy na 2 min aby ser się ładnie rozpuścił. Smażymy na najmniejszym ogniu
Środek chleba maczamy w jajku i dopasowujemy je do tostów i przekręcamy na drugą stronę
Tosty proponuję podać z pokrojonymi pomidorkami Smacznego! :)