Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na syte śniadanie? Proszę bardzo.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 114
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1258
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 114
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1258
Składniki
Wbijamy 6 jajek do miski, dodajemy pieprz, sól, zioła prowansalskie i paprykę słodką. Wszystko mieszamy
wycinamy środki chleba
kroimy ser w paski (wystarczy 4-5 plasterków)
Na patelni rozgrzewamy oliwę, 'ramkę' chleba moczymy dokładnie w jajku kładziemy na patelnie gdy już olej nabierze temperatury.
Do środka naszych tostów wkładamy ser i posypujemy papryką słodką
dokładamy szynkę i przykrywamy na 2 min aby ser się ładnie rozpuścił. Smażymy na najmniejszym ogniu
Środek chleba maczamy w jajku i dopasowujemy je do tostów i przekręcamy na drugą stronę
Tosty proponuję podać z pokrojonymi pomidorkami Smacznego! :)