Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3297
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3720
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 281
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 471
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3297
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3720
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 281
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 471
Składniki
Ziemniaki kroimy w plastry, sparzonego pomidora obieramy i kroimy z ogórkiem w kostkę, boczek w paseczki.
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Jaja roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ziemniaka, pomidora, ogórka, cebulę oraz boczek.
Rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy masę jajeczną na patelnię.
Smażymy tak, żeby spód się zarumienił.
Podnosimy brzegi żeby płynna masa spływała pod spód.
Czekamy, aż wierzch się trochę zetnie i składamy na pół.