Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1044
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12957
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1044
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12957
Składniki
Ziemniaki kroimy w plastry, sparzonego pomidora obieramy i kroimy z ogórkiem w kostkę, boczek w paseczki.
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Jaja roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ziemniaka, pomidora, ogórka, cebulę oraz boczek.
Rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy masę jajeczną na patelnię.
Smażymy tak, żeby spód się zarumienił.
Podnosimy brzegi żeby płynna masa spływała pod spód.
Czekamy, aż wierzch się trochę zetnie i składamy na pół.