Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe śniadanie dla każdego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5158
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5158
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Zagotować wodę z mlekiem. Wsypać rodzynki lub daktyle, i dodać pokrojonego banana. Wymieszać.
Dodać masło i miód. Powoli wsypywać płatki owsiane, cały czas mieszając. Na koniec dodać szczyptę soli.
Gotować ok. 5 minut na bardzo małym ogniu. Podawać na ciepło. Ilość płatków owsianych można zmienić, w zależności od tego czy wolimy gęstszą owsiankę czy rzadszą.