Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne jajka na miękko w pysznej odsłonie! Panierowane i smażone
Gotujemy jajka na miękko (ilość w zależności od osób, którym je zaserwujemy)
Ja jajka na miękko gotuję równo przez 4 minuty i 45 sekund.
Musimy uważać, żeby jajka nam nie popękały podczas gotowania. Ja żeby temu zapobiec wkładam jajka do miseczki z ciepłą wodą za nim je ostrożnie włożę do gotującej się, leciutko osolonej wody.
Kiedy już minie czas gotowania (w moim przypadku 4 minuty 45 sekund) podstawiamy garnek pod zimną wodę i trochę je chłodzimy.
Wyjmujemy ochłodzone jajka z wody i delikatnie je obieramy, tak żeby nie uszkodzić białka, bo wtedy żółtko nam się wyleje i nic z tego nie będzie. Wbrew pozorom nie jest to takie trudne ;)
Następnie przygotowujemy 3 talerzyki jeden z mąką, jeden z roztrzepanym jajkiem, jeden z bułką tartą.
Obrane ugotowane jajka najpierw obtaczamy delikatnie w mące, potem w surowym jajku i na koniec w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej i delikatnie umieszczamy opanierowane przez nas jajka.
Obsmażamy z dwóch stron na złoty kolor, pilnując by się nam nie rozleciały.
Byłam do tego sceptycznie nastawiona, ale okazało się, że tak przygotowane jajka są naprawdę przepyszne!
Smacznego!
Placki z gotowanych ziemniaków z serem pomogą uratować wczorajsze ziemniaki z...
Odsłon: 10
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37026
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1689
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 434
Placki z gotowanych ziemniaków z serem pomogą uratować wczorajsze ziemniaki z...
Odsłon: 10
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37026
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1689
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 434
Składniki
Gotujemy jajka na miękko (ilość w zależności od osób, którym je zaserwujemy) Ja jajka na miękko gotuję równo przez 4 minuty i 45 sekund. Musimy uważać, żeby jajka nam nie popękały podczas gotowania. Ja żeby temu zapobiec wkładam jajka do miseczki z ciepłą wodą za nim je ostrożnie włożę do gotującej się, leciutko osolonej wody. Kiedy już minie czas gotowania (w moim przypadku 4 minuty 45 sekund) podstawiamy garnek pod zimną wodę i trochę je chłodzimy.
Wyjmujemy ochłodzone jajka z wody i delikatnie je obieramy, tak żeby nie uszkodzić białka, bo wtedy żółtko nam się wyleje i nic z tego nie będzie. Wbrew pozorom nie jest to takie trudne ;) Następnie przygotowujemy 3 talerzyki jeden z mąką, jeden z roztrzepanym jajkiem, jeden z bułką tartą. Obrane ugotowane jajka najpierw obtaczamy delikatnie w mące, potem w surowym jajku i na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i delikatnie umieszczamy opanierowane przez nas jajka. Obsmażamy z dwóch stron na złoty kolor, pilnując by się nam nie rozleciały. Byłam do tego sceptycznie nastawiona, ale okazało się, że tak przygotowane jajka są naprawdę przepyszne! Smacznego!
Przepisy Śniadania
Śniadania
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Śniadania
Placki z jabłkami na maślance
Śniadania
Szybkie śniadanie. Placuszki z syropem klonowym.
Śniadania
Bardzo pikantna jajecznica.
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Szakszuka, którą dosłownie tłumaczy się jako „mieszankę", wywodzi się najpraw...
Odsłon: 748
Placki z jabłkami na maślance
Placki z jabłkami na maślance to pyszne danie na ciepło, które możesz zrobić...
Odsłon: 10686