Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajecznicowa

Pasta jajecznicowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 670

Dodano:

Odsłon: 2842

Moje ulubione śniadanie musi składać się z jajka, a ponieważ uwielbiam jajecznicę połączyłam dwa w jednym.

Składniki

  • 2 jajka
  • ser żółty np. Gouda
  • szczypior
  • sól
  • 2 łyżki masła
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta jajecznicowa

Przygotowanie

  1. Masło roztop w rondelku, jajka rozbełtaj w osobnym garnuszku i posól je. Gdy masło zacznie wrzeć wrzuć masę jajeczną, zamieszaj, wrzuć utarty na grubych oczkach ser (2-3 utarć tarką), wrzuć posiekany gruby szczypior. Usmaż jajecznicę do ulubionej konsystencji (ja lubię ściętą ale nie do końca). Usmażoną jajecznicę połóż na świeże pieczywo. Smacznego.



    Propozycja na śniadanie:

    2 kromki chleba pełnoziarnistego (u mnie niestety z braku zrobiłam śniadanie ze zwykłym chlebem) i do tego kawa inka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 23 maja 2014 pyszne. Uwielbiam tez Inke, albo jej niemiecki odpowiednik Caro. Do takiego pysznego sniadanka pasuje jak nic :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 23 maja 2014 Prosto i pysznie! Aż zgłodniałam. :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń