Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione śniadanie musi składać się z jajka, a ponieważ uwielbiam jajecznicę połączyłam dwa w jednym.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 724
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1488
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6019
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8894
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 724
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1488
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6019
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8894
Składniki
Masło roztop w rondelku, jajka rozbełtaj w osobnym garnuszku i posól je. Gdy masło zacznie wrzeć wrzuć masę jajeczną, zamieszaj, wrzuć utarty na grubych oczkach ser (2-3 utarć tarką), wrzuć posiekany gruby szczypior. Usmaż jajecznicę do ulubionej konsystencji (ja lubię ściętą ale nie do końca). Usmażoną jajecznicę połóż na świeże pieczywo. Smacznego. Propozycja na śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego (u mnie niestety z braku zrobiłam śniadanie ze zwykłym chlebem) i do tego kawa inka