Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dwuletnia córka kocha Myszkę Mickey i jest małym wybrednym smakoszem. Jak każdy zanim zje buzią najpierw najadają się oczki :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1095
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5649
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18112
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1095
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5649
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18112
Składniki
W misce wymieszać: maślankę, żółtko, miód, olej, nasionka z laski w., i wymieszać krótko mikserem. Dodać mąkę, proszek i ponownie wymieszać mikserem. Białko ubić na sztywną pianę, dodać do masy i wymieszaj łyżką.
Na rozgrzaną, suchą patelnię nalewać łyżką porcje ciasta, po kilku sekundach malutką łyżeczką nakrapiać uszka i od razu gdy tylko pojawią się na placku pęcherzyki, przewrócić go na drugą stronę za pomocą szpatułki. Obsmażać tylko do zrumienienia.