Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dwuletnia córka kocha Myszkę Mickey i jest małym wybrednym smakoszem. Jak każdy zanim zje buzią najpierw najadają się oczki :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
W misce wymieszać: maślankę, żółtko, miód, olej, nasionka z laski w., i wymieszać krótko mikserem. Dodać mąkę, proszek i ponownie wymieszać mikserem. Białko ubić na sztywną pianę, dodać do masy i wymieszaj łyżką.
Na rozgrzaną, suchą patelnię nalewać łyżką porcje ciasta, po kilku sekundach malutką łyżeczką nakrapiać uszka i od razu gdy tylko pojawią się na placku pęcherzyki, przewrócić go na drugą stronę za pomocą szpatułki. Obsmażać tylko do zrumienienia.