Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest prawie uniwersalne-można je podać na deser, obiad lub śniadanie! O każdej porze smakuje wyśmienicie, po prostu NIEBO W GĘBIE;)-zadowoli nawet niejadka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11712
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11712
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1307
Składniki
Ubijamy mleko i jajko, następnie dodajemy mąkę (polecam ją przesiać z proszkiem), proszek, sól i olej. Odstawiamy na ok. 30 min, a potem smażymy naleśniki.
Śmietanę ubijamy z cukrem wanilinowym (jeśli lubi się słodszą, to można dodać trochę cukru), aż powstanie taka płynna pianka. Odstawiamy do lodówki
Truskawki z cukrem miksujemy tak, aby pozostały niewielkie kawałki owoców
Na połowę naleśnika wykładamy truskawki (ilość dowolna!), składamy na trójkąt i polewamy śmietaną. I to tyle-PALCE LIZAĆ!!!