Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest prawie uniwersalne-można je podać na deser, obiad lub śniadanie! O każdej porze smakuje wyśmienicie, po prostu NIEBO W GĘBIE;)-zadowoli nawet niejadka.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1022
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4429
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2836
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38748
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1022
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4429
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2836
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38748
Składniki
Ubijamy mleko i jajko, następnie dodajemy mąkę (polecam ją przesiać z proszkiem), proszek, sól i olej. Odstawiamy na ok. 30 min, a potem smażymy naleśniki.
Śmietanę ubijamy z cukrem wanilinowym (jeśli lubi się słodszą, to można dodać trochę cukru), aż powstanie taka płynna pianka. Odstawiamy do lodówki
Truskawki z cukrem miksujemy tak, aby pozostały niewielkie kawałki owoców
Na połowę naleśnika wykładamy truskawki (ilość dowolna!), składamy na trójkąt i polewamy śmietaną. I to tyle-PALCE LIZAĆ!!!