Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serek topiony własnej roboty, domownikom bardziej smakuje niż sklepowe serki topione:):)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1791
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1556
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1528
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1935
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1791
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1556
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1528
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1935
Składniki
Twaróg, sodę i sól mieszamy razem i odstawiamy na godzinkę-dwie(twaróg zacznie się jakby rozpuszczać, topnieć). W tym czasie podsmażamy pokrojone w drobna kosteczkę warzywka na masełku (ja akurat dodałam paprykę i cebule i odrobinę chilli ale tu można pokombinować jak się chce).
Gdy warzywa zmiękną dodajemy nasz twaróg, zmniejszamy płomień i mieszamy aby wymieszać twaróg z warzywami. Następnie dodajemy żółtka i podgrzewamy na wolnym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji.
Tak przygotowany serek przelewamy do pojemniczka i zostawiamy do ostygnięcia i zastygnięcia( na ciepło tez jest bardzo dobry). Wspaniałe danie na śniadanie z ciepłymi bułeczkami mniam:) SMACZNEGO!
Uwagi: gdyby było za geste należny dodać więcej masełka natomiast gdyby było za rzadkie należy dodać jeszcze jedno żółtko:).