Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serek topiony własnej roboty, domownikom bardziej smakuje niż sklepowe serki topione:):)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 30
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2275
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 30
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2275
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Twaróg, sodę i sól mieszamy razem i odstawiamy na godzinkę-dwie(twaróg zacznie się jakby rozpuszczać, topnieć). W tym czasie podsmażamy pokrojone w drobna kosteczkę warzywka na masełku (ja akurat dodałam paprykę i cebule i odrobinę chilli ale tu można pokombinować jak się chce).
Gdy warzywa zmiękną dodajemy nasz twaróg, zmniejszamy płomień i mieszamy aby wymieszać twaróg z warzywami. Następnie dodajemy żółtka i podgrzewamy na wolnym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji.
Tak przygotowany serek przelewamy do pojemniczka i zostawiamy do ostygnięcia i zastygnięcia( na ciepło tez jest bardzo dobry). Wspaniałe danie na śniadanie z ciepłymi bułeczkami mniam:) SMACZNEGO!
Uwagi: gdyby było za geste należny dodać więcej masełka natomiast gdyby było za rzadkie należy dodać jeszcze jedno żółtko:).