Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty francuskie z mlekiem sojowym
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4605
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4605
Składniki
Mleko sojowe i mąkę kukurydzianą dobrze wymieszać w misce. Dodać szczyptę soli i syrop klonowy. Ponownie wymieszać. Masa nie może być zbyt gęsta, ale konsystencji jogurtu. Dolać więcej mleka by rozrzedzić lub więcej mąki by zagęścić masę. Kromki chleba obtoczyć w powstałej masie.
Na patelni rozgrzać na średnim ogniu olej i układać tosty. Obsmażać na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem posypać orzechami i polać syropem.