Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4417
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5878
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4417
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5878
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Ostudź, obierz, pokrój na plastry. Sparz pomidory i obierz ze skóry. Paprykę oczyść z nasion, pokrój w paseczki. Na oleju usmaż pokrojony w grubą kostkę boczek lub kiełbasę. Dodaj ziemniaki, podsmaż razem. Przewróć na drugą stronę, na ziemniakach ułóż paski papryki i plastry pomidorów, posyp bazylią i oregano. Chwilę posmaż, wbij jajka (żółtka powinny być w całości), oprósz solą, pieprzem, posyp serem. Smaż kilka minut na małym ogniu (ponakłuwaj białka, by się szybko ścięły).