Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Ostudź, obierz, pokrój na plastry. Sparz pomidory i obierz ze skóry. Paprykę oczyść z nasion, pokrój w paseczki. Na oleju usmaż pokrojony w grubą kostkę boczek lub kiełbasę. Dodaj ziemniaki, podsmaż razem. Przewróć na drugą stronę, na ziemniakach ułóż paski papryki i plastry pomidorów, posyp bazylią i oregano. Chwilę posmaż, wbij jajka (żółtka powinny być w całości), oprósz solą, pieprzem, posyp serem. Smaż kilka minut na małym ogniu (ponakłuwaj białka, by się szybko ścięły).