Fot. 123RF/Picsel
Na liście najpopularniejszych przepisów ubiegłego miesiąca próżno szukać pracochłonnych ciast lub przetworów, których przygotowanie wymagałoby spędzenia w rozgrzanej kuchni przynajmniej kilku godzin.
Zdecydowanie częściej poszukiwaliście pomysłów na lekkie i sycące sałatki, które z powodzeniem zastąpią obiad. W naszym zestawieniu znalazło się również miejsce dla dań, które można przygotować w większej ilości, a następnie zamrozić.
Poniżej znajdziecie dziesięć przepisów, które okazały się prawdziwymi hitami ubiegłego miesiąca. Zdążyliście już je przetestować? Jeśli nie, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości.
Fot. Docherro na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.
Tak przygotowane mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Jeśli dodatkowo podacie je z aromatycznym sosem grzybowym, otrzymacie fantastyczne danie obiadowe, które z pewnością zasmakuje wszystkim członkom rodziny.
9. Kluski z młodą kapustą i pieczarkami
Fot. SlodkoSlodka83 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.
Młodą kapustę zwykle zasmażamy lub wykorzystujemy do zrobienia smacznej surówki. A co powiecie na zrobienie z niej farszu do klusek? Efekt jest rewelacyjny!
Fot. Monika13 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.
Nic nie smakuje lepiej niż domowe pieczywo. Niestety, jego przygotowanie może zajmować sporo czasu. Tymczasem do zrobienia tych bułeczek będziecie potrzebować zaledwie czterech składników i kilkunastu minut.
Fot. Agafia na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.
Zasmażana młoda kapusta to klasyka polskiej kuchni i jeden z najpopularniejszych dodatków do letnich obiadów. Aby zyskała niepowtarzalny aromat, warto dodać do niej wędzonego boczku. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by pominąć ten składnik i tym samym otrzymać wegetariańską przekąskę.
6. Smażone pierogi ziemniaczane
Fot. Asia67 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.
Przepisy takie jak ten warto sobie zanotować. Kilka prostych składników, które bez trudu zamienisz w smaczny i sycący obiad. Nie ma się co dziwić, że tak wiele osób postanowiło spróbować tego dania.
Fot. Pieprzyczfantazja na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.
Truskawki i bita śmietana to wyjątkowo zgrany duet. Czy wiedzieliście o tym, że można zamienić go w równie udane ciasto? Skorzystajcie z przepisu naszej użytkowniczki, a przekonacie się, jakie to proste.
Fot. Szpileczkiibabeczki na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.
Ogórki małosolne to najprawdziwszy rarytas. Jednak ich odpowiednie przygotowanie to prawdziwa sztuka. Jak je zrobić, aby nie były puste w środku i smakowały dokładnie tak, jak te babcine? Odpowiedzi na te pytania zna nasza użytkowniczka.
Fot. Agnieszkacrow na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.
Przepisy Magdy Gessler cieszą się wśród was ogromną popularnością. Nie ma się co dziwić, bo dania przygotowywane zgodnie z jej wskazówkami zawsze ekspresowo znikają z talerzy.
Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.
Czerwiec i lipiec to czas, kiedy w sklepach dostaniemy najsmaczniejsze, polskie truskawki. Aż szkoda byłoby nie wykorzystać okazji do przygotowania pysznego ciasta. Naszym zdaniem najsmaczniejszą wersją będzie ta, zaproponowana przez naszą użytkowniczkę.
1. Toffik - ciasto bez pieczenia
Fot. Pieprzyczfantazja na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.
Czy może być coś lepszego niż ciasto bez pieczenia? Będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy, a z jego przygotowaniem poradzi sobie nawet początkujący kucharz.