Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w śmietanie to pyszne ciasto z truskawkami, masą śmietankowo-serową na spodzie maślanym. Jest bardzo lekkie i z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi truskawek. Zrobiłam to ciasto na spodzie maślanym a nie tradycyjnym biszkoptowym. Spód jest bardzo stabilny i niesamowicie smaczny. Pięknie komponuje z sezonowymi owocami.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 685
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1035
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 216
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2754
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 685
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1035
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 216
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2754
Składniki
Miałam blaszkę o wymiarach 21×24 cm.
Upiekłam spód maślany Wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Masło, cukier i jajko utarłam na puszystą masę. Dodałam przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Na koniec ekstrakt waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszałam i przełożyłam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam na złoty kolor ok. 25 minut w 180 stopniach.
Zrobiłam krem Śmietankę, mascarpone, cukier puder ubiłam na sztywną masę. Ubiłam wszystko razem. Na koniec dodałam ekstrakt waniliowy. Gotową masę wyłożyłam na ostudzony spód.
Przygotowałam mus truskawkowy Truskawki rozdrobiłam za pomocą blendera. Galaretki rozpuściłam w 1,5 szklanki gorącej wody i połączyłam z truskawkami. Wstawiłam mus do lodówki i chłodziłam do momentu aż zaczął tężeć. Wylałam tężejący mus na masę śmietankowo-serową. Wstawiłam do lodówki. Kroiłam dopiero jak ciasto całkowicie stężało.