Dlaczego dania jednogarnkowe są wygodne?
Chodzisz po sklepie spożywczym, mijasz półki z makaronami i mrożonkami i nadal nie wiesz co kupić? Wiele osób ma taki dylemat. Obiad w garnku to nie tylko pomysł na pożyteczne wykorzystanie resztek z lodówki, ale także spora oszczędność czasu! Sekret tkwi w odpowiednim doprawieniu takiego dania, dlatego zgromadź potrzebne składniki i zobacz, jak obiad robi się sam! Każdy etap realizacji takiego posiłku polega wyłącznie na dodawaniu do dużego naczynia kolejnych składników, a dobór ziół i przypraw zależy wyłącznie od ciebie. Skuś się na bigosy, gęste zupy, gulasze, kaszotto, leczo, risotto lub tradycyjne gołąbki! Przy takim daniu wystarczy od czasu do czasu coś dodać, zamieszać, a w międzyczasie będziesz wracał do pracy, rozwieszania prania czy oglądania ulubionego serialu.
Dla kogo takie dania?
Dania wykonane w jednym garnku są przeznaczone dla rodzin, osób zabieganych, singli, a nawet dla głodomorów! Wszyscy mogą czerpać korzyści z takich obiadów, ponieważ taki garnek wystarczy na dobre 2-3 dni! Jeśli potrawę odpowiednio zamrozisz to wyśmienity bigos wystarczy na jeszcze dłużej! Atutem takich dań jest szeroki dobór składników. Danie jednogarnkowe wykonasz z udziałem mięsa, makaronów, warzyw, kasz, ryżu i oryginalnych sosów. Nie zapomnij o odpowiednim garnku! Zestawy garnków w super cenach znajdziesz w sklepie Neonet!
Szukasz inspiracji na pełne aromatu dania jednogarnkowe? Znajdziesz je w poniższych sprawdzonych przepisach.
1. Jednogarnkowy kociołek warzywny
Zobacz przepisJednogarnkowy kociołek warzywny / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
2. Rozgrzewające danie jednogarnkowe
Zobacz przepisRozgrzewające danie jednogarnkowe / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
7. Karkówka pieczona z cebulą i ziemniakami
Zobacz przepisKarkówka pieczona z cebulą i ziemniakami / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
8. Azjatycka zupa warzywna
Zobacz przepisAzjatycka zupa warzywna / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
10. Bigos na duży głód!
Zobacz przepisBigos na duży głód! / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie