Wyniki wyszukiwania dla baranina

(51)

Artykuły baranina

Wszystkie

Książki Kuchenne rewolucje: Nowe przepisy Magdy Gessler!

<b>W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje.</b>

159
Informacje Czym charakteryzuje się kuchnia marokańska? Dania, którymi zabłyśniesz na każdym przyjęciu

Kuchnia marokańska uznawana jest za jedną z najbarwniejszych kuchni na świecie, a jej różnorodność to zasługa licznych zewnętrznych wpływów. Które...

7
Informacje Co tak naprawdę jemy w barach szybkiej obsługi?

W I kwartale 2014 roku przeprowadzono kontrolę restauracji fast food. W bardzo wielu barach szybkiej obsługi wykryto nieprawidłowości dotyczące opi...

19
Informacje Jedz je jak najczęściej. Oto 7 najzdrowszych gatunków mięs

Coraz częściej mówi się o tym, żeby świadomie wdrażać do jadłospisu zdrowsze rodzaje mięs. W białku zwierzęcym znajdują się aminokwasy egzogenne, k...

274
Informacje Tłuszcze trans - o czym mowa w praktyce?

Tłuszcze trans to określenie, które stosuje się powszechnie do nienasyconych kwasów tłuszczowych. Są to związki, które są w pewnym stopniu szkodliw...

0
Informacje Czym pachną Indie?

Bogata w aromaty i niecodzienne dla Europejczyka połączenia smakowe, wykorzystująca to, co rodzi ziemia, zróżnicowana ze względu na regiony - kuchn...

0
Informacje Gruzińskie pierożki chinkali – jak je zrobić i z czym podawać?

Jedną z największych zalet kuchni gruzińskiej jest jej oryginalność i bogactwo smaków. Do jej najpopularniejszych dań należą niewątpliwie chinkali,...

28
Informacje Podrobione mięso, podejrzane składniki. Aż 81 proc. lokali z kebabami z karą

Wyniki przeprowadzonej kontroli są zatrważające. W ponad 81 proc. przebadanych lokalach oferujących w swoim menu kebaba odnotowano nieprawidłowości...

0
Informacje Jakie mięso jest najlepsze na szaszłyki?

Jakie jest najlepsze mięso na grilla? Kiełbasa, kaszanka, karkówka, zawijasy z boczku, a może szaszłyki? Te ostatnie dają wiele możliwości do kompo...

5
Informacje Co je się na Podlasiu? Kulinarna podróż po Polsce

Jakie potrawy królują na Podlasiu? Czy wiesz, czym są zaguby, albo jak smakują podlaskie kartacze? Wybierz się w kulinarną podróż po Polsce. Dania...

15
Informacje Co jeść, by nie smakować komarom?

Wraz z piękną, przeplataną ulewami, pogodą - naszymi miastami, miasteczkami i wioskami zawładnęły komary. Bronimy się przed tą plagą olejkami, aero...

44
Informacje Pustynny ogień

To, co w Europie nazywamy grillem, na południu Afryki zwie się braai, czyli "przynieś i upiecz". Ten sposób pieczenia mięsa jest bardziej podobny d...

1
Informacje Jak zrobić gyrosa? Przepis krok po kroku

Zbliżają się urodziny, imieniny lub spotkanie w gronie rodziny i przyjaciół? Żadna impreza nie może obyć się bez pysznej sałatki. Zdecydowanym fawo...

11
Informacje Poznaj autentyczne smaki świata

Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw „Kuchnie świata” Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie e...

0
Informacje Ostro-łagodne chaczapuri - przepis z "Bake Off - Ale Ciacho!"

Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Marcin.

2
Informacje Miłość, zdrowie, majeranek

Jego lecznicze właściwości docenili już starożytni, a smakiem zachwycili się współcześni. Nic dziwnego, majeranek to nie tylko smaczny dodatek do d...

10
Informacje Co jedzą Chińczycy?

"Do jedzenia nadaje się wszystko, co chodzi, czołga się, pływa i lata ?" . Jakie tajemnice kryje kuchnia chińska? Jak działa zupa z płetwy rekina o...

6
Informacje Smaczna Tunezja

Tunezja jest niezwykle apetyczna. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, słodko, ostro i słono. Nawet najwięksi smakosze poczują się tu jak w ku...

7
Informacje Co zrobić, żeby mięso na grillu nie wysychało? Będzie miękkie i soczyste

Mistrzowie grilla wiedzą, że ważne jest nie tylko kupienie wysokiej jakości mięsa, ale też jego właściwa obróbka. Co zrobić, żeby mięso na grillu n...

0
Informacje Z czym zrobić szaszłyki na grilla? 10 najlepszych pomysłów na prostą przekąskę

Majówka kojarzy się z odpoczynkiem, wyjazdami i wiosennym słońcem. Jest jeszcze coś, na co czekają miliony Polaków - to aromatyczny zapach kiełbask...

5
Informacje Zapraszam do stołu mocium panie!

Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali...

0
1 2
z
3