Wyniki wyszukiwania dla buraczki na zimę bez octu do barszczu
Artykuły buraczki na zimę bez octu do barszczu
Wszystkie
Botwina, czyli młody burak, pojawia się w sklepach na wiosnę. Wielu Polaków z niecierpliwością jej wyczekuje, żeby przygotować pyszną, wiosenną zup...
Ile gospodarstw tyle przepisów na tę pyszną i aromatyczną zupę. Danie to stanowi wizytówkę kuchni ukraińskiej. Co sprawia, że mimo upływu lat nie t...
W kolejnym odcinku naszego serialu Dominika Wójciak zaprezentuje wam, w jaki sposób przygotować idealny, świąteczny barszcz.
Pyszna prosta zupa, która doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny. To świetny sposób, aby przemycić do codziennego jadłospisu sporą porcj...
Kiedy nasze termometry zaczynają pokazywać ujemne temperatury, a mróz za oknem nas nie oszczędza, warto pomyśleć o czymś rozgrzewającym. Jednym z p...
Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zam...
Podczas chłodnych, zimowych dni przyda się obiad, który skutecznie rozgrzeje. Świetnym wyborem będzie zdrowa zupa marchewkowa z dodatkiem chili i m...
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego. Ten tradycyjny, powinniśmy przygotować na domowej roboty zakwasie. Jak go...
Ile domów i tradycji, tyle przepisów na barszcz ukraiński. Pomiędzy tym serwowanym w Polsce a pochodzącym zza wschodniej granicy można znaleźć spor...
Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje gotowych barszczy – poczynając od zakwasów, przez koncentraty, aż po ekspresowe barszcze instant...
Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje gotowych barszczy – poczynając od zakwasów, przez koncentraty, aż po ekspresowe barszcze instant...
Mimo różnych pozycji goszczących w świątecznym menu, dwie z nich są niezmienne i obecne na każdym stole – ryba (przede wszystkim karp) i barszcz cz...
Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o...
Mimo różnych pozycji goszczących w świątecznym menu, dwie z nich są niezmienne i obecne na każdym stole – ryba (przede wszystkim karp) i barszcz cz...
Buraki to bogactwo mikroelementów i niezwykle smaczne warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Wegetarianie i weganie doskonale o tym wi...
Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o...
Trudno wyobrazić sobie bez niego Boże Narodzenie. Jego aromat pamiętamy z dzieciństwa, jako ten, który rozpoczynał najznakomitszą kolację całego ro...
Żurek czy barszcz biały? W niektórych domach bitwa pomiędzy tymi dwiema zupami jest naprawdę zaciekła. Kto wygrywa? Cóż – zjeść można zarówno jedną...
Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie, na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotu...
Wigilijny stół nie może obyć się bez świątecznej zupy. Najpopularniejszy tego dnia jest barszcz czerwony, jednak w niektórych regionach Polski je s...
Lato powoli się kończy, pogoda jeszcze dopisuje, choć doskonale wiemy, że za chwilę przyjdzie jesienna słota i zimowe mrozy. To jednak nic straszne...
Pewne rzeczy nie zmieniają się od lat. Jedną z nich jest trzymanie przetworów w słoikach. Jak w PRL-u robiło się zapasy na zimę? Szykowało się weki...