Wyniki wyszukiwania dla konserwowanie groszku

(304)

Artykuły konserwowanie groszku

Wszystkie

Informacje Co ugotować z fasoli, ciecierzycy lub groszku?

Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale j...

11
Informacje Zielony groszek pogromcą cholesterolu i nie tylko...

Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego pow...

44
Informacje Zielony groszek - właściwości niedocenianego warzywa

Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniśc...

7
Informacje Dlaczego warto jeść zielony groszek?

Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniśc...

10
Informacje Soljanka z norweskim śledziem i zielonym groszkiem

Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartośc...

2
Wideo Wiosenna sałatka z kuskusem, szparagami i groszkiem cukrowym

Wiele osób z niecierpliwością wyczekuje sezonu na szparagi. Kiedy tylko zaczynają pojawiać się na straganach i sklepowych półkach, z chęcią sięgają...

1
Informacje Najlepsze sezonowe warzywo dla cukrzyka i na odchudzanie. Co przygotować z groszku cukrowego?

Chrupiący, lekko słodki, idealny jako zdrowa przekąska lub dodatek do dań kuchni azjatyckiej, a także świeżej, wiosennej sałatki. Groszek cukrowy t...

9
Informacje Wzmacnia kości, poprawia wzrok i chroni przed wirusami. Kto powinien jeść groszek zielony?

Groszek zielony to niewątpliwie jedno z najbardziej niedocenianych warzyw. Wiele osób na myśl o tym składniku ma przed oczami sałatkę jarzynową lub...

5
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Krem z pieczonego groszku, kasza jaglana z jabłkami, sernik w pucharkach

Po Wielkanocy nadszedł czas na lekką, zdrową, pożywną kuchnię. W pierwszym poświątecznym odcinku Ewa Wachowicz zdradziła, jak wykorzystać resztki z...

1
Informacje Ten dodatek powinni docenić seniorzy i kobiety po 40. Zielony groszek do obiadu, najzdrowsze połączenia

Dzisiaj zwracamy uwagę nie tylko na smak potraw, ale też ich wartości odżywcze. Szczególne potrzeby żywieniowe mają seniorzy i kobiety po 40. Właśn...

3
Informacje Jak zabezpieczyć przetwory przed zepsuciem? 4 niezawodne sposoby

Otwierasz słoiczek własnoręcznie przygotowanego dżemu czy przecieru i zamiast apetycznych przetworów, widzisz pleśń. Jak uniknąć takiej przykrej ni...

8
Informacje Pasteryzacja i inne metody, czyli jak utrwalić przetwory?

Podstawowym warunkiem, gwarantującym świeżość naszych misternie przygotowywanych dżemów, konfitur, musów, marmolad i galaretek jest utrwalenie ich...

31
Książki Domowe marynaty

<b>Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. </b>

6
Informacje Jak się nie dać nabrać, kupując śledzie? Tak rozpoznasz dobrą rybę

Śledzie to ryby, które bardzo często pojawiają się na naszych stołach i to w różnej postaci. Z tego powodu warto wiedzieć, jak kupować śledzie i ja...

13
Informacje "Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek…", czyli o suszeniu żywności

<strong>Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opak...

6
Informacje 10 najbardziej szkodliwych produktów świata

<b>Mówi się, że dieta powinna być zróżnicowana. Istnieją jednak produkty, które najlepiej byłoby całkowicie wykreślić ze swojego menu. Zobacz, jaki...

139
Książki Zioła i sałaty w ogrodzie i na balkonie. Uprawa, przechowywanie, przepisy kulinarne

40 najważniejszych ziół z całego świata na Twoim parapecie lub za oknem! Teraz bez trudu wyhodujesz okazały tymianek, rozmaryn, szałwię lub rukolę.

7
Informacje "Batch" - ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania).

0
Informacje Jak peklować mięso? Będzie idealnie kruche i soczyste

Peklowanie mięsa to element polskiej tradycji. To dość prosta czynność, która pozwala nie tylko przedłużyć mięsu trwałość, ale również nadaje mu wy...

40
Informacje Jak obchodzić się z mięsem w czasie upałów?

Kiedy temperatura rośnie, pokarmy szybciej psują się i stają się zagrożeniem dla zdrowia. Najbardziej narażone na niekorzystne zmiany jest mięso. N...

2
Informacje Nieodzowny składnik sałatki jarzynowej. Chroni jelita, pomaga schudnąć i hamuje wyrzuty insuliny

Zielony groszek to warzywo, po które nie sięgamy zbyt często. Najczęściej przypominamy sobie o tym konserwowym w puszce, kiedy trzeba wrzucić go do...

13
Informacje Jedni kochają ten warzywny duet. Inni uważają go za stołówkową zmorę

Wnuczek niejadek to największa obawa każdej babci. W końcu dzieci, aby były zdrowe i mały dużo energii, powinny dobrze się odżywiać. Niestety podcz...

14
1 2 3 4 5
. . .
z
14