Wyniki wyszukiwania dla wołowina na ostro po chińsku
Artykuły wołowina na ostro po chińsku
Wszystkie
W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach...
To danie zachwyci wszystkich mięsożerców. Soczysta i wyrazista wołowina po burgundzku z dodatkiem warzyw, czerwonego wina i aromatycznych ziół dosk...
<b>Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso?</b>
Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wyp...
Wołowina i wieprzowina to mięsa, które od dawna już goszczą na polskich stołach. Są smaczne i można je przyrządzać na wiele sposobów. Jest sporo po...
Idealnie zrobiona wołowina to prawdziwy rarytas, którym wiele osób lubi się zajadać. A jednak nieprawidłowe przygotowanie tego mięsa może skończyć...
To, że warto jeść ryby, wie chyba każdy. Okazuje się, że zamieniając drób czy wieprzowinę na żywność pochodzącą z morza czy jeziora, nie tylko w wi...
Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają.
Pieprz czarny mielony lub ziarnisty czy pieprz ziołowy? Galeo podpowiada do czego i kiedy go dodać, żeby najlepiej podkreślić smak i aromat potraw....
Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Marcin.
Zasady savoir vivre często przyprawiają o zawrót głowy. Jest ich tyle, że nie sposób wszystkich zapamiętać. Niewielu z nas wie, jak poprawnie powin...
Rzodkiewkę najczęściej jadamy solo, posypaną odrobiną soli. Często też stanowi dodatek do twarożku czy różnych sałatek – to dzięki niej potrawy na...
<b>Grzegorz Łapanowski to kucharz i prowadzący program TopChef na Polsacie, znany z Dzień Dobry TVN, Kuchni TV, reportaży i publikacji w mediach. Z...
Filet z kurczaka to bardzo popularny składnik polskich obiadów. Nic dziwnego - ten rodzaj mięsa jest powszechnie dostępny, stosunkowo niedrogi i za...
Mówi się, że golonka to potrawa, którą się kocha albo nienawidzi. Niemniej jednak przysmak ten ma mnóstwo fanów i uchodzi za kluczowe danie w wielu...
Placki po węgiersku, zwane również plackami po zbójnicku, od wielu lat królują w polskiej kuchni. Należą do niezwykle smacznych i sycących dań, po...
Wielbiciele mięsnych potraw uśmiechają się na samą myśl o dobrze przygotowanym steku. Jednak czy taka potrawa, aby na pewno jest zdrowa?
<b>Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uni...
Kuchnia azjatycka od wielu lat święci triumfy jako jedna z najpopularniejszych w naszym kraju. Stąd też wiele restauracji o tym profilu, ale także...
Piąty odcinek nowego sezonu „Ewa gotuje” za nami. Jak co tydzień prowadząca przygotowała pomysłowe dania. Pokazała jak zrobić pyszny gulasz z kocio...
<b>Dwa tygodnie temu w Dolinie Charlotty odbyły się Mistrzostwa Europy w BBQ. Trzy dni trwały zmagania kilkudziesięciu drużyn z całego świata: woło...
Zielony groszek to warzywo, po które nie sięgamy zbyt często. Najczęściej przypominamy sobie o tym konserwowym w puszce, kiedy trzeba wrzucić go do...