Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka makaronowa, która zapewne posmakuje każdemu :-)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1056
Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 819
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1056
Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 819
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Po usmażeniu zostawiamy do ostygnięcia. 2. Ulubiony makaron (u mnie tzw. rurki) gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzony także zostawiamy do wystygnięcia. 3. Na patelni po mięsku podsmażamy cebulkę, poprzekraiwane na pół luście szpinaku oraz pokrojoną w drobniutką kosteczkę papryczkę. W razie potrzeby dolewamy odrobinę oleju. Zostawiamy do ostygnięcia. 4. Makaron, mięso i warzywa przekładamy do miski. Oliwki kroimy w plasterki i także dodajemy. 5. Do miski dodajemy śmietanę, majonez, musztardę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Smacznego!