Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka makaronowa, która zapewne posmakuje każdemu :-)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Po usmażeniu zostawiamy do ostygnięcia. 2. Ulubiony makaron (u mnie tzw. rurki) gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzony także zostawiamy do wystygnięcia. 3. Na patelni po mięsku podsmażamy cebulkę, poprzekraiwane na pół luście szpinaku oraz pokrojoną w drobniutką kosteczkę papryczkę. W razie potrzeby dolewamy odrobinę oleju. Zostawiamy do ostygnięcia. 4. Makaron, mięso i warzywa przekładamy do miski. Oliwki kroimy w plasterki i także dodajemy. 5. Do miski dodajemy śmietanę, majonez, musztardę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Smacznego!