Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka makaronowa, która zapewne posmakuje każdemu :-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Po usmażeniu zostawiamy do ostygnięcia. 2. Ulubiony makaron (u mnie tzw. rurki) gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzony także zostawiamy do wystygnięcia. 3. Na patelni po mięsku podsmażamy cebulkę, poprzekraiwane na pół luście szpinaku oraz pokrojoną w drobniutką kosteczkę papryczkę. W razie potrzeby dolewamy odrobinę oleju. Zostawiamy do ostygnięcia. 4. Makaron, mięso i warzywa przekładamy do miski. Oliwki kroimy w plasterki i także dodajemy. 5. Do miski dodajemy śmietanę, majonez, musztardę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Smacznego!