Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka makaronowa, która zapewne posmakuje każdemu :-)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18930
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19283
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18930
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19283
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Po usmażeniu zostawiamy do ostygnięcia. 2. Ulubiony makaron (u mnie tzw. rurki) gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzony także zostawiamy do wystygnięcia. 3. Na patelni po mięsku podsmażamy cebulkę, poprzekraiwane na pół luście szpinaku oraz pokrojoną w drobniutką kosteczkę papryczkę. W razie potrzeby dolewamy odrobinę oleju. Zostawiamy do ostygnięcia. 4. Makaron, mięso i warzywa przekładamy do miski. Oliwki kroimy w plasterki i także dodajemy. 5. Do miski dodajemy śmietanę, majonez, musztardę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Smacznego!