Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacha przypominają yorkshire pudding lub popovers z tym, że w ich składzie przeważa mąka owsiana :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
        
        
                Składniki
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę.
Do foremek muffinkowych wlewamy masę do ok. 3/4 wysokości foremki.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na ok. 15 minut (uwaga, rosną! :D)
Wyciągamy i zajadamy- z konfiturką, owocami, twarożkiem. Smacznego!
*z podanych proporcji wyszło mi 5 ciasteczek