Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybkie śniadanko, kolacja albo przekąska
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Jajka rozbijam do talerza i roztrzepuję, solę. Na patelni rozgrzewam tłuszcz. Do talerza z jajkiem wkładam kromkę chleba, dociskam do dna i odwracam na druga stronę, zależy mi aby wciągnął jajo jak gąbka. Układam na patelni. Smażę na małym gazie z obu stron. Gdy jedna strona jest gotowa, na wierzch układam plaster sera, następnie czekam chwilę i przykrywam kanapkeę drugą, gotową kromokm chleba w jajku tak, aby ser się roztopił pod wpływem ciepła z kromki. Podaję na ciepło, zaraz po usmażeniu.