Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe zapiekanki bez konserwantów :) Wymagają jednak specjalnego piecyka do zapiekanek - z grzałką, wtedy wychodzą baaardzo chrupiące :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4151
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6516
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5487
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13540
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5319
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4151
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6516
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5487
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13540
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5319
Składniki
Płuczemy, obieramy i kroimy na małe plasterki pieczarki. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy.
Kromki chleba smarujemy masłem, a piecyk rozgrzewamy. Ser żółty ścieramy na tarce.
Na kromki kładziemy sporo pieczarek, posypujemy serem i wkładamy do rozgrzanego piecyka. Gdy ser się roztopi, a chleb będzie przypieczony wyjmujemy na talerz i polewamy ketchupem. Smacznego!