Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe zapiekanki bez konserwantów :) Wymagają jednak specjalnego piecyka do zapiekanek - z grzałką, wtedy wychodzą baaardzo chrupiące :)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 136
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 240
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 136
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 240
Składniki
Płuczemy, obieramy i kroimy na małe plasterki pieczarki. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy.
Kromki chleba smarujemy masłem, a piecyk rozgrzewamy. Ser żółty ścieramy na tarce.
Na kromki kładziemy sporo pieczarek, posypujemy serem i wkładamy do rozgrzanego piecyka. Gdy ser się roztopi, a chleb będzie przypieczony wyjmujemy na talerz i polewamy ketchupem. Smacznego!