Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1808
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 45
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1808
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 45
Składniki
mleko,drożdże i cukier wymieszać i na chwilę odstawić w ciepłe miejsce.
gdy drożdże ruszą dodać żołtka,mąkę,olej i sól. Wyrabiać ciasto dokładnie i energicznie aby otrzymało dużo powietrza.
ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na długi prostokąt i posmarować połową masy serowej. Zawinąc jak na stucle. Następnie pokroić na kilkucentymetrowe bułeczki.
bułeczki układać na blasze i pozostawić do wyrośnięcia na 25 minut.
posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku przez 25-30 minut w temp 180*C
Masa serowa: wszystkie składniki na masę dobrze utrzeć . Ja to robie w malakserze.