Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej głównym składnikiem są jajka. Parmezan można zastąpić fetą lub kozim serem, a szpinak - cukinią lub zielonym groszkiem.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 785
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 408
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2645
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 728
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 165
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 785
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 408
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2645
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 728
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 165
Składniki
Szpinak przebrać, opłukać posiekać. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, posiekać. Na dużej patelni zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać szpinak, łyżkę wody i dusić 5 min.
Jajka roztrzepać ze startym żółtym serem, solą i pieprzem. Wlać masę jajeczną i wymieszać. Smażyć, podważając brzegi aby płynna masa ściekła pod spód i też się ścięła. Można też przekręcić frittatę na drugą stronę. Na wierzchu rozłożyć cząstki pomidora. Podsmażyć a następnie podawać na gorąco lub zimno.