Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej głównym składnikiem są jajka. Parmezan można zastąpić fetą lub kozim serem, a szpinak - cukinią lub zielonym groszkiem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30824
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3593
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3244
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30824
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3593
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3244
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Składniki
Szpinak przebrać, opłukać posiekać. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, posiekać. Na dużej patelni zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać szpinak, łyżkę wody i dusić 5 min.
Jajka roztrzepać ze startym żółtym serem, solą i pieprzem. Wlać masę jajeczną i wymieszać. Smażyć, podważając brzegi aby płynna masa ściekła pod spód i też się ścięła. Można też przekręcić frittatę na drugą stronę. Na wierzchu rozłożyć cząstki pomidora. Podsmażyć a następnie podawać na gorąco lub zimno.