Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej głównym składnikiem są jajka. Parmezan można zastąpić fetą lub kozim serem, a szpinak - cukinią lub zielonym groszkiem.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5529
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29877
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 249
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19583
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5529
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29877
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 249
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19583
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1120
Składniki
Szpinak przebrać, opłukać posiekać. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, posiekać. Na dużej patelni zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać szpinak, łyżkę wody i dusić 5 min.
Jajka roztrzepać ze startym żółtym serem, solą i pieprzem. Wlać masę jajeczną i wymieszać. Smażyć, podważając brzegi aby płynna masa ściekła pod spód i też się ścięła. Można też przekręcić frittatę na drugą stronę. Na wierzchu rozłożyć cząstki pomidora. Podsmażyć a następnie podawać na gorąco lub zimno.