Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej głównym składnikiem są jajka. Parmezan można zastąpić fetą lub kozim serem, a szpinak - cukinią lub zielonym groszkiem.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 14
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 229
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 14
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 229
Składniki
Szpinak przebrać, opłukać posiekać. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, posiekać. Na dużej patelni zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać szpinak, łyżkę wody i dusić 5 min.
Jajka roztrzepać ze startym żółtym serem, solą i pieprzem. Wlać masę jajeczną i wymieszać. Smażyć, podważając brzegi aby płynna masa ściekła pod spód i też się ścięła. Można też przekręcić frittatę na drugą stronę. Na wierzchu rozłożyć cząstki pomidora. Podsmażyć a następnie podawać na gorąco lub zimno.