Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariański pomysł na szybkie i pożywne śniadanie. Jajecznica jest lubiana przez wszystkich, a dodatek szpinaku jest tu dość delikatny i nierzucający się w smaku.
patelnia
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2295
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2295
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Cukinię pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż ją do zeszklenia. Dodaj cukinię i smaż przez 3-5 minut. Następnie dołóż szpinak i wymieszaj. Smaż całość do momentu utraty jędrności szpinaku. Dopraw solą i pieprzem. Wbij jajka i wymieszaj. Smaż do uzyskania odpowiedniego stopnia wysmażenia jajecznicy. Jajecznicę z cukinią i szpinakiem podawaj z dodatkiem chleba.