Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To śniadanie robi ostatnio w moim domu furorę. Jajka po turecku czyli Çilbir. Pomysł na posiłek, który pokochasz od pierwszego kęsu️
Głębszy garnek
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16661
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16661
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Składniki
Jogurt naturalny mieszamy z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło. Gdy zacznie się delikatnie przypalać, dodajemy wędzoną paprykę. Mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia. Do garnka z gotującą się wodą dodajemy sól i łyżkę octu i zmniejszamy ogień. Jajko wbijamy najpierw do filiżanki. W wodzie robimy wir, do którego wrzucamy delikatnie jajko. Po chwili wbijamy drugie. Gotujemy 2-3 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru wody. Na talerzu rozsmarowujemy jogurt. Polewamy naszym czerwonym płynem. Delikatnie układamy na nim jajka w koszulce.Posypujemy koperkiem i szczypiorkiem. Podajemy z pieczywem. Maczamy bułeczki w płynnym żółtku i w sosiku. Coś pysznego. Polecam