Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To śniadanie robi ostatnio w moim domu furorę. Jajka po turecku czyli Çilbir. Pomysł na posiłek, który pokochasz od pierwszego kęsu️
Głębszy garnek
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2122
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2122
Składniki
Jogurt naturalny mieszamy z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło. Gdy zacznie się delikatnie przypalać, dodajemy wędzoną paprykę. Mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia. Do garnka z gotującą się wodą dodajemy sól i łyżkę octu i zmniejszamy ogień. Jajko wbijamy najpierw do filiżanki. W wodzie robimy wir, do którego wrzucamy delikatnie jajko. Po chwili wbijamy drugie. Gotujemy 2-3 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru wody. Na talerzu rozsmarowujemy jogurt. Polewamy naszym czerwonym płynem. Delikatnie układamy na nim jajka w koszulce.Posypujemy koperkiem i szczypiorkiem. Podajemy z pieczywem. Maczamy bułeczki w płynnym żółtku i w sosiku. Coś pysznego. Polecam