Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet cesarski

Omlet cesarski

Autor:

Przepisów i artykułów: 270 Ocena: 1602

Dodano:

Odsłon: 3877

Pyszna i prosta propozycja na nieco inne śniadanie.

Składniki

  • mąka pszenna Typ 500 20 g
  • Cukier 20 g
  • mleko 20 ml
  • białka 2 szt.
  • żółtko jaja kurzego 2 szt.
  • cukier puder 30 g
  • masło 20 g
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Omlet cesarski

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mleko i mąkę. Delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Ubitą pianę delikatnie połączyć z utartymi składnikami. Masło rozpuścić na patelni. Wylać masę jajeczną na mocno nagrzaną patelnie i smażyć po obu stronach na rumiano. Zdjąć z patelni i pokroić na kawałki. Posypać cukrem pudrem.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń