Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5920
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12726
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5920
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12726
Składniki
Cebule kroimy na pół plasterki,czosnek i zioła(rozmaryn,tymianek-świeże)drobno siekamy-wszystko wrzucamy na rozgrzanyą oliwę z masłem chwile podsmarzamy doprawiamy sola i pieprzem.Dodajemy pojedynczo jajka lekko je rozkłucajac.Obracamy lekko patelnią i delikatnie odsuwamy po brzegach masę jajeczna(nie mieszać żeby nie wyszła jajecznica).Gdy jajka prawie się zetną można potrzasając patelnią złożyć omleta na pół.I gotowe.
Można dodać grzyby,paprykę -to niestety wydłuży czas przyrządzania dania.Ważne żeby nie namieszać zbyt dużo składników aby omlet nie wyszedł za gruby.Zioła można dodać jakie kto lubi.Najlepsze są świerze zioła choć mogą być suszone(lepiej samemu sobie suszyć zioła).