Śniadania Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jajka dokładnie roztrzepać z mlekiem, dodać sól, pieprz, sos sojowy, paprykę i dynię. Dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, wylać ciasto. Smażyć z obu stron (ja obracam stosując metodę talerzową ;) Po obróceniu położyć na wierzch ser żółty. Smażyć pod przykryciem aż ser się roztopi.
Podawać złożony na pół, można pokropić sosem słodko-pikantnym Tao Tao.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

szynszylka 24 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
rewelacja0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 25 października 2010Zgłoś do usunięcia
A, to teraz wszystko jasne :) to fajnie musi chrupać ten omlecik :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Abrakadabrak 25 października 2010Zgłoś do usunięcia
Dokładnie, są to pestki dyni Mirabelko ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kalakiria 24 października 2010Zgłoś do usunięcia
A to nie są przypadkiem pestki dyni, a nie świeża dynia? ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 października 2010Zgłoś do usunięcia
Myślałam, że od dyni omlet byłby bardziej pomarańczowy... co to są te ciemne kropki w całym omlecie?0 Kto głosował? | Odpowiedz