Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może i odważne, ale za to jakie smaczne połączenie!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33797
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7956
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 65
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33797
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7956
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 65
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 229
Składniki
Połowę mleka (połowę szklanki) i wodę wlać do rondelka, odrobinę posolić, zagotować. Dodać płatki owsiane i gotować, aż do zgęstnienia (około 5-7 minut), co jakiś czas mieszając. W między czasie dodać masło, cynamon, kardamon, imbir i tymianek. Gotową owsiankę zdjąć z ognia. Przełożyć do miseczki, zalać resztą mleka (u mnie: zimne), udekorować plasterkami brzoskwini. Gotowe. Można podawać.