Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może i odważne, ale za to jakie smaczne połączenie!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Połowę mleka (połowę szklanki) i wodę wlać do rondelka, odrobinę posolić, zagotować. Dodać płatki owsiane i gotować, aż do zgęstnienia (około 5-7 minut), co jakiś czas mieszając. W między czasie dodać masło, cynamon, kardamon, imbir i tymianek. Gotową owsiankę zdjąć z ognia. Przełożyć do miseczki, zalać resztą mleka (u mnie: zimne), udekorować plasterkami brzoskwini. Gotowe. Można podawać.