Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może i odważne, ale za to jakie smaczne połączenie!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 378
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 540
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 378
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 540
Składniki
Połowę mleka (połowę szklanki) i wodę wlać do rondelka, odrobinę posolić, zagotować. Dodać płatki owsiane i gotować, aż do zgęstnienia (około 5-7 minut), co jakiś czas mieszając. W między czasie dodać masło, cynamon, kardamon, imbir i tymianek. Gotową owsiankę zdjąć z ognia. Przełożyć do miseczki, zalać resztą mleka (u mnie: zimne), udekorować plasterkami brzoskwini. Gotowe. Można podawać.