Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pancakes Gordona z borówkami i ricottą są idelne i na śniadanie i na podwieczorek, choć znam też takich, którzy ziedliby je nawet na obiad:) Serowe, wilgotne i deligatne z lekko kwaskowatyki borówkami i miodem stanowią rozkoszną mieszankę wybuchową.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5089
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5089
Składniki
W dużym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia oraz sól a następnie przesiać.
Dodać cukier.
Na środku zrobić wgłębienie, wlać do niego żółtka jajek*** i cały czas mieszając, dodawać powoli mleko. *** ja żółtka wymieszałam z połową mleka dzięki czemu szybciej zaczęło powstawać gładkie ciasto.
Gdy ciasto już będzie gładkie i jednolite, dodać ricottę i borówki
W osobnej misce ubić białka i powoli, łyżka po łyżce, dodawać je do ciasta.
Na średnim ogniu rozgrzać patelnię (najlepiej taką z wartwą zapobiegającą przywieraniu) dodać łyżkę i łyżeczkę masła. Gdy składniki połączą się ze sobą zacząć smażyć pankace'i. ***1 pancake to 2 łyżki ciasta.
Smażyć 1-2 minuty z każdej strony (gdy na pancake'u zaczną się tworzyć malutkie bąbelki, przełożyć na drugą stronę).
Podawać z jogurtem greckim i miodem.