Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykański śniadanie, które zachwyca. Dziś z nutką polskości w postaci czarnych porzeczek.
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 11346
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 311
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 11346
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 311
Składniki
Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy z dodatkiem soli. Żółtko roztrzepujemy z mlekiem. Następnie przesiewamy mąkę, z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i sodą. Wlewamy łyżkę oleju i mieszamy. Do ciasta dokładamy ubite białko i delikatnie mieszamy. Na koniec wrzucamy czarne porzeczki. Patelnie rozgrzewamy, po czym smażymy niewielkie naleśniczki z obu stron aż do pięknego zrumienienia.