Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykański śniadanie, które zachwyca. Dziś z nutką polskości w postaci czarnych porzeczek.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2656
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421773
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2656
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421773
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2152
Składniki
Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy z dodatkiem soli. Żółtko roztrzepujemy z mlekiem. Następnie przesiewamy mąkę, z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i sodą. Wlewamy łyżkę oleju i mieszamy. Do ciasta dokładamy ubite białko i delikatnie mieszamy. Na koniec wrzucamy czarne porzeczki. Patelnie rozgrzewamy, po czym smażymy niewielkie naleśniczki z obu stron aż do pięknego zrumienienia.