Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykański śniadanie, które zachwyca. Dziś z nutką polskości w postaci czarnych porzeczek.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4068
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415953
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4068
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415953
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2729
Składniki
Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy z dodatkiem soli. Żółtko roztrzepujemy z mlekiem. Następnie przesiewamy mąkę, z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i sodą. Wlewamy łyżkę oleju i mieszamy. Do ciasta dokładamy ubite białko i delikatnie mieszamy. Na koniec wrzucamy czarne porzeczki. Patelnie rozgrzewamy, po czym smażymy niewielkie naleśniczki z obu stron aż do pięknego zrumienienia.