Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne amerykańskie placuszki tym razem z dodatkiem kiwi.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5018
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5878
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7638
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5018
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5878
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7638
Składniki
Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy z dodatkiem soli. Żółtko roztrzepujemy z mlekiem. Następnie przesiewamy mąkę, z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i sodą. Wlewamy łyżkę oleju i mieszamy. Do ciasta dokładamy ubite białko i delikatnie mieszamy. Patelnie rozgrzewamy, po czym nakładamy łyżką ciasto, kładziemy plaster kiwi i zakrywamy jeszcze odrobiną ciasta. Smażymy niewielkie naleśniczki, aż będą ładnie zrumienione z dwóch stron.