Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne amerykańskie placuszki tym razem z dodatkiem kiwi.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 721
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5374
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8620
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17582
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 721
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5374
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8620
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17582
Składniki
Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy z dodatkiem soli. Żółtko roztrzepujemy z mlekiem. Następnie przesiewamy mąkę, z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i sodą. Wlewamy łyżkę oleju i mieszamy. Do ciasta dokładamy ubite białko i delikatnie mieszamy. Patelnie rozgrzewamy, po czym nakładamy łyżką ciasto, kładziemy plaster kiwi i zakrywamy jeszcze odrobiną ciasta. Smażymy niewielkie naleśniczki, aż będą ładnie zrumienione z dwóch stron.