Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z awokado i szpinaku

Pasta z awokado i szpinaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 5693

Dodano:

Odsłon: 2359

Świetnie sprawdza się jako zdrowa przekąska na śniadanie. Doskonale również smakuje podane w formie pesto z makaronem na obiad.

Składniki

  • Awokado 1 szt.
  • Świerzy szpinak 2 garści
  • Czosnek 1 - 2 ząbki
  • Oliwa extra virgin 2 łyżki
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Pestki słonecznika 2 łyżki
  • Pieprz i sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z awokado i szpinaku

Przygotowanie

  1. Pestki słonecznika wrzucić do blendera i rozdrobnić.

    Szpinak umyć, osuszyć i pokroić tak, aby były przecięte ogonki. Wrzucić do zmielonych pestek, dodać obrany i pokrojony czosnek i rozdrobnić. Ilość czosnku dopasować do swoich upodobań.

  2. Następnie dodać wyjęte ze skórki awokado, sok z cytryny, oliwę i rozdrabniać, aż otrzymamy odpowiadającą nam strukturę gęstej pasty. Pod koniec przyprawić szczyptą soli i pieprzu.

    Podawać z pieczywem lub z ugotowanym jeszcze ciepłym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń