Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 956
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 182
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 956
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 182
Składniki
pokrój jabłko obrane ze skórki na małe kawałeczki,
do miski z jabłkiem dodaj cukier i cynamon, wymieszaj i poczekaj jak jabłko puści sok,
zrób ciasto z mąki, mleka i jajka tak jak na naleśniki, ale gęstrze (więcej mąki),
do ciasta dodaj proszek do pieczenia i jabłko, całość wymieszaj,
na rozgrzany na patelni olej nakładaj małe porcje ciasta i smaż z obu stron na rumiany kolor,
gotowe placuszki odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i podawaj posypane dużą ilością cukru pudru:)