Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4876
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1007
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9434
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1404
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4876
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1007
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9434
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1404
Składniki
pokrój jabłko obrane ze skórki na małe kawałeczki,
do miski z jabłkiem dodaj cukier i cynamon, wymieszaj i poczekaj jak jabłko puści sok,
zrób ciasto z mąki, mleka i jajka tak jak na naleśniki, ale gęstrze (więcej mąki),
do ciasta dodaj proszek do pieczenia i jabłko, całość wymieszaj,
na rozgrzany na patelni olej nakładaj małe porcje ciasta i smaż z obu stron na rumiany kolor,
gotowe placuszki odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i podawaj posypane dużą ilością cukru pudru:)