Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
pokrój jabłko obrane ze skórki na małe kawałeczki,
do miski z jabłkiem dodaj cukier i cynamon, wymieszaj i poczekaj jak jabłko puści sok,
zrób ciasto z mąki, mleka i jajka tak jak na naleśniki, ale gęstrze (więcej mąki),
do ciasta dodaj proszek do pieczenia i jabłko, całość wymieszaj,
na rozgrzany na patelni olej nakładaj małe porcje ciasta i smaż z obu stron na rumiany kolor,
gotowe placuszki odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i podawaj posypane dużą ilością cukru pudru:)