Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
pokrój jabłko obrane ze skórki na małe kawałeczki,
do miski z jabłkiem dodaj cukier i cynamon, wymieszaj i poczekaj jak jabłko puści sok,
zrób ciasto z mąki, mleka i jajka tak jak na naleśniki, ale gęstrze (więcej mąki),
do ciasta dodaj proszek do pieczenia i jabłko, całość wymieszaj,
na rozgrzany na patelni olej nakładaj małe porcje ciasta i smaż z obu stron na rumiany kolor,
gotowe placuszki odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i podawaj posypane dużą ilością cukru pudru:)