Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe placuszki, w sam raz na leniwe śniadanie lub słodki deser.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 78
Odwrócone ciasto z ananasem to klasyk amerykańskiej kuchni. Jest proste w prz...
Odsłon: 1108
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 752
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 78
Odwrócone ciasto z ananasem to klasyk amerykańskiej kuchni. Jest proste w prz...
Odsłon: 1108
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 752
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z oliwą z oliwek, aromatem i miodem.
Ubitą pianę ostrożnie dodać do żółtek i wymieszać.
Stopniowo dodawać do masy mąkę i proszek budyniowy, stale mieszając.
Smażyć z dwóch stron na rozgrzanej patelni teflonowej.
Podawać polane sokiem lub z dżemem, konfiturą.