Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe placuszki, w sam raz na leniwe śniadanie lub słodki deser.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8579
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3030
Polecam.
Odsłon: 1816
Polecam.
Odsłon: 520
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8579
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3030
Polecam.
Odsłon: 1816
Polecam.
Odsłon: 520
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z oliwą z oliwek, aromatem i miodem.
Ubitą pianę ostrożnie dodać do żółtek i wymieszać.
Stopniowo dodawać do masy mąkę i proszek budyniowy, stale mieszając.
Smażyć z dwóch stron na rozgrzanej patelni teflonowej.
Podawać polane sokiem lub z dżemem, konfiturą.