Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie placuszki drożdżowe tradycyjne najlepiej smakują w towarzystwie jabłek.
Do miski przesiewamy mąkę z solą. W środku robimy wgłębnie, w które wkruszamy drożdże. Zalewamy połowę podgrzanego mleka z dodatkiem cukru. Przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy na 10 min.
Po tym czasie wbijamy jajko, dolewamy resztę mleka i wyrabiamy gęste ciast. W razie czego dodajemy mąkę, bądź dolewamy mleka. Przykrywamy i odstawiamy na 1 godz w ciepłe miejsce.
W tym czasie obieramy jabłko. Kroimy na plastry, Wycinamy środek i ewentualnie oprószamy cynamonem.
Gdy ciasto podwoi objętość, kładziemy je łyżką na rozgrzaną, wcześniej naoliwioną patelnię tworząc placuszki trochę większe od plastrów jabłka. Następnie wkładamy pokrojony owoc, przykrywamy ciastem i smażymy na rumiano z dwóch stron.
Na koniec usmażone racuchy dla smaku posypujemy odrobiną cukru pudru.
Mięciutkie i przepyszne racuchy z jabłkami. Pyszny deser nie tylko dla dzieci.
Odsłon: 9288
Błyskawiczne racuchy z jabłkami to uniwersalny i prosty pomysł na smaczy obia...
Odsłon: 4593
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 9
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 11
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 10
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 19
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 9
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 11
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 10
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 19
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę z solą. W środku robimy wgłębnie, w które wkruszamy drożdże. Zalewamy połowę podgrzanego mleka z dodatkiem cukru. Przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy na 10 min.
Po tym czasie wbijamy jajko, dolewamy resztę mleka i wyrabiamy gęste ciast. W razie czego dodajemy mąkę, bądź dolewamy mleka. Przykrywamy i odstawiamy na 1 godz w ciepłe miejsce.
W tym czasie obieramy jabłko. Kroimy na plastry, Wycinamy środek i ewentualnie oprószamy cynamonem.
Gdy ciasto podwoi objętość, kładziemy je łyżką na rozgrzaną, wcześniej naoliwioną patelnię tworząc placuszki trochę większe od plastrów jabłka. Następnie wkładamy pokrojony owoc, przykrywamy ciastem i smażymy na rumiano z dwóch stron.
Na koniec usmażone racuchy dla smaku posypujemy odrobiną cukru pudru.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Szparagi z jajkiem sadzonym
Śniadania
A'la naleśnik z bananami i płatkami owsianymi!!!
Śniadania
Najprostrze kanapki na świecie :-)
Śniadania
Rwany chlebek czosnkowo - ziołowy
Szparagi z jajkiem sadzonym
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 155
A'la naleśnik z bananami i płatkami owsianymi!!!
Mega prosty i smaczny przepis w 10min!!!
Odsłon: 105