Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie placuszki drożdżowe tradycyjne najlepiej smakują w towarzystwie jabłek.
Danie przygotowywane często przez moją babcię. Smakują bardzo dobrze z cukrem...
Odsłon: 11035
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 167
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2592
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 167
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2592
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę z solą. W środku robimy wgłębnie, w które wkruszamy drożdże. Zalewamy połowę podgrzanego mleka z dodatkiem cukru. Przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy na 10 min.
Po tym czasie wbijamy jajko, dolewamy resztę mleka i wyrabiamy gęste ciast. W razie czego dodajemy mąkę, bądź dolewamy mleka. Przykrywamy i odstawiamy na 1 godz w ciepłe miejsce.
W tym czasie obieramy jabłko. Kroimy na plastry, Wycinamy środek i ewentualnie oprószamy cynamonem.
Gdy ciasto podwoi objętość, kładziemy je łyżką na rozgrzaną, wcześniej naoliwioną patelnię tworząc placuszki trochę większe od plastrów jabłka. Następnie wkładamy pokrojony owoc, przykrywamy ciastem i smażymy na rumiano z dwóch stron.
Na koniec usmażone racuchy dla smaku posypujemy odrobiną cukru pudru.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Pasta z jajek, awokado i rzodkiewki
Śniadania
Bułki kajzerki zapiekane z serem i szynką
Śniadania
Ryż na mleku według babci
Śniadania
Jajka w cieście francuskim
Pasta z jajek, awokado i rzodkiewki
Pasta na kanapki z jajek, rzodkiewki, awokado, posiekanego świeżego szczyp...
Odsłon: 10
Bułki kajzerki zapiekane z serem i szynką
Bułki zapiekane z serem i szynką można podać na śniadanie lub kolację. Smaczn...
Odsłon: 3348