Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajko sadzone w parówkowym serduszku
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4386
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11919
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4386
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11919
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Parówki nacinamy wzdłuż długości na pół pozostawiając 1-1,5 cm nieprzecięty kawałek. Łapiąc za nacięte końce ściągamy je do siebie tworząc z parówki serduszko. By serduszko trzymało formę zczepiamy je wykałaczką.
Rozgrzewamy na maśle patelnię i obsmażamy parówkowe serduszka na początek z jednej strony, a potem przewracamy na drugą i wbijamy do jego wnętrza jajko. Kiedy białko się zetnie ściągamy serduszka z patelni. Proste, tanie śniadanie, które na pewno wywoła uśmiech o poranku u partnera.