Do góry

Śniadania Przepis na:

Śniadaniowa pasta z makreli

Śniadaniowa pasta z makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 1982

Lekka, zdrowa i sycąca pasta z makreli z chrupiącym ogórkiem małosolnym. Idealna na piknik, czy jako dodatek do kanapek do szkoły lub pracy.

Składniki

  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 średnia makrela (ok 25-30dkg)
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 2-3 ogórki małosolne
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 garść drobno pokrojonej natki pietruszki
  • 1 szczypta pieprzu
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makrelę starannie obieramy z ości i skóry, a mięso rozdrabniamy na małe kawałki. Jajko, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do obranej ryby. Do całości dodajemy serek, koncentrat i pietruszkę, dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Paluchy 16 maja 2016 Kurcze :-) A najlepsza pasta rybka jaką jadłam jest z... tofu wędzonego i glonów nori. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń