Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 307
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1651
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 307
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1651
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy oddzielnie.
Mleko, jajko, czosnej, szpinak, mieszany, na końcu dodajemy- masło. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Smażymy na suchej patelni bez tłuszczu. Ważne, żeby piec placuszki na średnim ogniu. Podpiekamy z obydwu stron. Podajemy z jajkiem sadzonym i bazylią.