Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajny i smakowity pomysł na śniadanie! Takie śniadania przygotowuję najczęściej w weekend, kiedy czasu wolnego jest więcej i nie trzeba z niczym się spieszyć.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 576
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 967
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1952
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 576
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 967
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1952
Składniki
Zagniotłam ciasto z podanych składników, rozwałkowałam i wyłożyłam do wcześniej posmarowanej olejem formy. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 20 minut. Podpiekłam.
Boczek pokrojony w kostkę podsmażyłam na patelni i odstawiłam do ostudzenia. W tym czasie umyłam kurki i pokroiłam w kostkę cebulę. Kurki z cebulą podsmażyłam na maśle aż puściły sok.
Jajka, mleko i śmietankę z odrobiną soli i pieprzu zmiksowałam. Dodałam boczek podsmażony, starty żółty ser i kurki z cebulą wraz z sokiem ze smażenia kurek.
Wylałam masę na podpieczony spód do tarty i piekłam jeszcze 40 minut Po ok. 20 minutach mogłam już kroić moją tartę
Notatki * dokładnie po same brzegi wyklejać ciastem formę. * masa jajeczna najlepiej jak będzie ok 5 mm poniżej krawędzi formy * forma na tartę miała 25 cm średnicy * jajka przyprawiać wedle własnego smaku