Wyniki wyszukiwania dla ukiszoną włoezyć do słiikow

(26)

Artykuły ukiszoną włoezyć do słiikow

Wszystkie

Informacje Jak kisić ogórki na zimę? Pamiętaj o 3 ważnych zasadach

Ogórki kiszone na zimę będą przepysznym dodatkiem do obiadu. Mogą również stanowić smaczną przekąskę na każdą rodzinną imprezę.

3
Informacje Zapomnij o drożdżowym, teraz furorę robi ciasto powietrzne. Jak je zrobić?

Ciasto powietrzne bije rekordy popularności. To pochodna klasycznego ciasta drożdżowego, która podbije twoje serce i żołądek. Wystarczy jeden skład...

16
Informacje Czy ogórki należy moczyć przed kiszeniem?

Kiszenie ogórków to jeden ze sprawdzonych sposobów na przedłużenie ich świeżości. Przygotowanie słoików na zimę jest niezwykle proste i zajmuje nie...

38
Informacje Ta roślina ratuje chorą wątrobę. Z czym i jak ją jeść?

Informacje o właściwościach ziół i innych roślin - nawet tych, które uznawane są za chwasty - przetrwały wraz z naszymi babciami i prababciami. Te...

39
Ewa gotuje Ewa gotuje: Krem z ziemniaków, placki gryczane oraz krem czekoladowy

W sobotę 28 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz ugotuje zupę krem. Potem przygotuje kiełbasę duszoną w aksamitnym sosie oraz usmaży...

0
Informacje Jak kisić ogórki w beczce plastikowej albo drewnianej? Nasi dziadkowie dobrze wiedzieli, co tam wrzucić

Kiszenie ogórków w każdym domu wygląda inaczej. Nierzadko tajniki wekowania przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Kiszenie staje się też nową t...

5
Informacje Zupy świąteczne z różnych zakątków Polski

Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne gotowane na...

22
Informacje Kiszenie warzyw krok po kroku. Poznaj sprawdzone sposoby naszych babć

Kiszenie warzyw to świetny sposób na ich konserwację, takie przetwory doskonale sprawdzą się podczas jesieni i zimy. Co więcej, kiszonki mają dobro...

15
Ewa gotuje Ewa gotuje: Dynia po szwedzku, kotlet po chorwacku oraz babeczki jogurtowo-cytrynowe

W sobotę 13 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz gotowanie zacznie od przyrządzenia dyni piżmowej, którą upiecze w piekarniku według...

1
Informacje Kiszenie kapusty krok po kroku. W czym najlepiej kisić kapustę?

Kiszona kapusta jest jednym z ulubionych dodatków do obiadu. Co więcej, ma również mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego warto przygotować ją...

132
Ewa gotuje Ewa gotuje: Hinduski detoks, pieczone pierogi drożdżowe i sernik jaglany z wiśniami

W sobotę 7 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje” podzieli się kolejnymi sprawdzonymi przepisami zaczynając o...

12
Informacje Czego nie powinno zabraknąć na wielkanocnym stole?

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Nie masz jeszcze pomysłu na świąteczne menu i dekoracje? Podpowiadamy, jak sprawić, by tegoroczny świąteczny...

2
Informacje Naczynia z kamionki - czym są i dlaczego warto ich używać także dziś

Od kilku lat trwa moda na to, co dawne. W architekturze i modzie, króluje styl vintage czy retro, ale nawiązań do babcinych rozwiązań nie zabrakło...

0
Ewa gotuje W kuchni Ewy Wachowicz - zdrowo i smacznie

W ostatnim odcinku swojego programu Ewa Wachowicz zaprezentowała pomysł na detoks w hinduskim stylu, czyli kiczeri. Upiekła także jedno z ulubionyc...

42
Ewa gotuje Jesienne przepisy Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku programu "Ewa gotuje" mogliśmy zobaczyć przepisy na cwibak, pieczonkę z ogniska oraz perfekcyjną szarlotkę. Dodatkowo Ewa Wachow...

10
Informacje Wielkanocny dylemat w wazie, czyli żurek, czy barszcz biały?

Zajadając się wielkanocną zupą, często myślimy nad tym, czy podany został żurek, czy może barszcz biały. Jak uporać się z odwiecznym dylematem przy...

0
Informacje Przysmak marokańskiej kuchni. Na organizm działa podobnie jak polska kiszona kapusta

Kiszonki to dobrze znany sposób na wzmocnienie odporność oraz zadbanie o zdrowie jelit. Warto włączyć do diety nie tylko kiszoną kapustę czy ogórki...

6
Informacje Top 10 najlepszych produktów prosto z Polski

Superfoods to tzw. superprodukty pełne wartościowych składników odżywczych. Choć modę zapoczątkowały sprowadzane z odległych zakątków m.in. nasiona...

0
Informacje Kiszony seler lepszy od surowego. Trzy nietuzinkowe sposoby na kiszonego selera

Seler to warzywo, które zazwyczaj wykorzystujemy jako składnik bulionów, jarzynowych zup, czasem przygotowujemy z niego sałatki i surówki. Niewiele...

8
Informacje Najlepsze patenty na kiszone ogórki. Przetestowane receptury z notatników babć

Najlepsze przepisy na kiszone ogórki mają w swoich notesach zazwyczaj babcie i mamy. To one wiedzą, jak krok po kroku przygotować przetwory, tak że...

5
1
z
2