Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajko sadzone w parówkowym serduszku
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10273
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10273
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 737
Składniki
Parówki nacinamy wzdłuż długości na pół pozostawiając 1-1,5 cm nieprzecięty kawałek. Łapiąc za nacięte końce ściągamy je do siebie tworząc z parówki serduszko. By serduszko trzymało formę zczepiamy je wykałaczką.
Rozgrzewamy na maśle patelnię i obsmażamy parówkowe serduszka na początek z jednej strony, a potem przewracamy na drugą i wbijamy do jego wnętrza jajko. Kiedy białko się zetnie ściągamy serduszka z patelni. Proste, tanie śniadanie, które na pewno wywoła uśmiech o poranku u partnera.